ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гюров: Петков и Василев вдигнаха рейтинга на Радев

Съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев са направили много за служебното правителство, от което бяха част. Те са показали един нов път за развитие на страната. Също така са подобрили авторитета и са вдигнали рейтинга на господин президента Румен Радев за следващия му мандат. Такова мнение изрази пред NOVA председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров по повод критиките, които държавният глава отправи спрямо партията, използвайки думата "шарлатания".

"Не знам какви са били неговите очаквания. Ако президентът си е мислил, че това е политическо инженерство, което ще следва да прокарва идеите на личности или институции, то значи грешката е у него. Ние сме влезли в политиката не да изпълняваме нечии заръки, а да отстояваме принципите си и да работим в полза на гражданите", каза Гюров. На въпрос дали Радев е "политическият баща" на ПП отговори: "Ние нямаме бащи или майки в политиката".

В последните месеци от партията наблюдавали, че вместо да се разгражда моделът и да се работи в посока съдебна реформа и борба с корупцията, се виждало реставриране на модела и връщане на кадри на ГЕРБ и ДПС в управлението. "За всички е ясно колко координирани са действията на шрезидентството, служебното правителство и партия ГЕРБ", посочи Гюров.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст