ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мъж уби майка си и взе заложници в Дрезден

Малко преди обяд в центъра на германския град Дрезден 40-годишен мъж, германец, вероятно с психически проблеми, атакува първо Радио Дрезден с оръжие, а след това взе заложници в централния търговски център. След близо час обсада полицията успя да атакува и да освободи невредими заложниците. Похитителят е ранен и задържан. А по-късно е починал от раните си, които е получил при задържането си, съобщи "Билд". Според информация на властите преди това мъжът е убил майка си. Тялото ѝ е намерено в апартамента ѝ. Мъжът се е опитал да нахлуе въоръжен в местна радиостанция, но работещите там успели да се скрият и никой не е пострадал.

Според говорителя на полицията предполагаемият извършител е искал да се свърже с пресата, след като е убил майка си. Предполага се, че с това намерение той е нахлул в радиостанцията. След това извършителят нахлува в шопинг-центъра Altmarktgalerie и взима двама заложници.

В събота сутринта полицията помоли хората в Дрезден да избягват района около търговския център. Популярният коледен пазар "Щрицелмаркт" също остава затворен.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст