ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вицепрезидентът на ЕП Ева Кайли е арестувана за корупция

Зам.-председателят на Европейския парламент – гъркинята Ева Кайли, е сред задържаните пред ден в Брюксел петима предполагаеми участници в международна схема за корупция и пране на пари. Кайли е от групата на Социалистите и демократите. Сред отведените за разпит е бил и бивш евродепутат от групата. Уточняваше се, че всички заловени (без Кайли – бел. кор.) са от италиански произход. При претърсването на над десет адреса са били открити 600 хиляди евро в брой, иззети са компютри и мобилни устройства. Според медиите разследването е свързано с подозрения, че Катар е подкупил участници в престъпната група, за да прокарват интереси в полза на Доха.

След съобщаването на новината групата на Социалистите и демократите в ЕП разпространи изявление, в което обеща пълно съдействие на разследването. Допълва се, че групата ще предложи да бъде спряно обсъждането в ЕП на въпроси, свързани с "държави от Залива", особено във връзка с визовата политика и подготвяни посещения. 

Ева Кайли е била отведена за разпит веднага след нейното завръщане от Катар. Там е имала среща с високопоставени политици на страната. Те я била изключена от Общогръцкото социалистическо движение (ПАСОК) още снощи, съобщи лидерът на партията Никос Андрулакис. Междувременно и Групата на социалистите и демократите в ЕП съобщи, че изключва Кайли и обеща пълно съдействие на разследването. 
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст