ГЕРБ: ДПС ще подкрепи кабинета ни. ДПС: Лъжи и манипулации

От ДПС са казали, че ще подкрепят правителството на проф. Николай Габровски. Това съобщи пред БНТ депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков. В отговор на това твърдение лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ написа във Фейсбук: "На всички онези, които си позволяват да говорят от името на ДПС, заявявам, че решението как Движението ще постъпи спрямо предложения от проф. Габровски кабинет, ще бъде взето от ръководния колективен орган на партията – Централното оперативно бюро. То заседава във вторник. Още на срещата с проф. Габровски ясно и категорично заявихме: подкрепата на ДПС зависи от приоритетите на проектокабинета, от програмата, която той ще предложи и от персоналния състав. Всякакви мнения на партии и партийци до решението на ЦОБ на ДПС са откровени лъжи и манипулации с оглед собственото им оцеляване."

"Умни и успешни хора, на които трудно можеш да кажеш "този не става". Нека да оставим нашите колеги специално от БСП и "Демократична България" да преценяват в следващите часове искат ли да постъпят отговорно, или ще продължават да са заложници на "Продължаваме промяната", каза по-рано днес Чолаков в интервюто си за Националната телевизия. И поясни, че едно правителство не се избира с идеята да бъде свалено след три или шест месеца и не трябва да се поставя времеви хоризонт.

"Не знам какво пише в папката на проф. Габровски, но съм сигурен, че ще ни изненада приятно", посочи още депутатът от ГЕРБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST