ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Синът на френския милиардер Антоан Арно ще управлява Christian Dior SE

Най-големият син на френския милиардер Бернар Арно – Антоан Арно, е назначен за главен изпълнителен директор на холдинга Christian Dior SE, който контролира групата компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy). Това съобщи агенция Франс прес.

Преди това тази позиция се заемаше от Сидни Толедано. Антоан Арно, който е на 45 години, заедно с това беше назначен и за заместник-председател на борда на директорите на холдинга. „Това назначение има за цел да гарантира дългосрочната устойчивост на контрола на семейството върху Christian Dior SE и LVMH Moet Hennessy – Louis Vuitton SE“, се казва в изявление на Christian Dior SE.

Според уебсайта на вестник Le Figaro президентът на LVMH Бернар Арно отново оглави класацията на Forbes за най-богатите хора в света, изпреварвайки Илон Мъск. Според изданието състоянието на Арно се оценява на 186.2 млрд. долара.

LVMH, основана през 1987 г., е водещ производител на луксозни стоки. В края на 2021 г. нетната печалба на компанията възлиза на 17.2 млрд. евро.

Припомняме, че през юли тази година председателят на съвета на директорите и генерален директор на LVMH Бернар Арно обяви, че променя структурата на основната си холдингова компания Financière Agache, за да осигури наследството на своите деца. В момента LVMH е собственик на луксозни брандове като Louis Vuitton и Christian Dior. Фамилия Арно контролира 48% от LVMH.

Компанията Financière Agache, собственост на най-богатият човек в Европа, се преобразува в акционерно дружество, което ще му позволи да предаде контрола над нея и LVMH на петте си деца. Така самият Арно и наследниците му Делфина, Антоан, Александър, Фредерик и Жан Арно ще имат еднакво дялово участие в компанията. Всички те и сега работят в LVMH. 

В изявлението тогава френският милиардер Бернар Арно заяви още, че "LVMH е семейна група, която работи върху това да обезпечи дългосрочното развитие на всяка от  своите компании, да съхрани техния уникален характер и силни страни. В това отношение преобразуването на Agache в акционерно дружество ще осигури запазването на контрола над групата LVMH в дългосрочна перспектива".

Christian Dior SE е френска луксозна модна къща, контролирана и председателствана от френския бизнесмен Бернар Арно, който също оглавява LVMH, най-голямата в света луксозна група. Самият Dior притежава 42.36% акции и 59.01% права на глас в LVMH. Компанията е основана през 1946 г. от френския моден дизайнер Кристиан Диор, който е роден в Нормандия. Тази марка продава обувки и дрехи и те може да се купят само в магазините на Dior. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст