ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Делото срещу Георги Семерджиев най-сетне започна

георги семерджиев

Софийският градски съд даде старт на делото срещу Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата на 5 юли на бул. “Черни връх”, при която загинаха две млади жени.

Защитата на Семерджиев обяви, че има допуснати нарушения в обвинителния акт, което нарушавало правото му на защита. Съдът обаче не се съгласи с твърденията на адвокатите.

Първите свидетели ще бъдат разпитани следващия понеделник. Делото срещу Семерджиев е 23 тома, разпитани са близо 80 свидетели, изготвени са редица експертизи от 24 вещи лица. А роднините на загиналите и пострадалите при инцидента са поискали общо 1 250 000 лева обезщетения.

Общо пет престъпления тежат на Семерджиев като обвиняем. Той е карал със 166 км/ч в нощта на инцидента, като е минал и на червен светофар. Това показва експертиза, направена във връзка с разследването.

Установено е, че до инцидента се е стигнало, след като Семерджиев се е ударил косо в таксиметров автомобил, опитвайки да избегне сблъсък с него. След това той удря едната пешеходка, автомобилът се удря в мантинелата и в надземния асансьор, разцепва се на две части, като предната продължава и блъска втората жертва.

По данните в обвинителния акт, на 17-та секунда от катастрофата Семерджиев е излязъл от автомобила си и е избягал, като се е укрил в дома си. В колата му са открити 0.65 грама метаамфетамин. Той е шофирал със 116 км/ч над разрешената скорост от 50 км/ч. Открита е ДНК от жертвите по дрехите му.

Вътрешната проверка в МВР установи, че трима началници на районни управления и бивш ръководител на сектор “Пътна полиция” са осигурявали “полицейски чадър” над Георги Семерджиев. Също така са образувани 44 дисциплинарни производства срещу полицаи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст