ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съдът отказа свобода за джигита Димитър Любенов

Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Димитър Любенов, предизвикал тежката катастрофа на околовръстното, при която на 25 септември загина френски гражданин и други двама пострадаха.

В молбата до съда защитата на Любенов посочва, че ако мъжът е на свобода, той няма да затрудни разследването, а и вече няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът обаче отказа да го пусне.

Както е известно, Любенов бе разпитан като свидетел и пред съдия по делото за престъпление по служба. Той е заявил, че е спрян от патрулни полицаи, те не са му искали документи за проверка. Униформените предложили да го съпроводят донякъде, а той им дал 200 лева. Патрулният автомобил го е ескортирал, като се е движил в локалното платно.

Преди това полицаите видели удара, патрулният автомобил е спрял и се върнал на заден ход около един километър. Това е установено от GPS-a на колата на МВР. Веднага след това същият патрулен автомобил се връща на мястото на катастрофата, но не по своя инициатива, а защото вече е подаден сигнал от свидетели на инцидента. От записи от различни камери преди инцидента се вижда как патрулният автомобил с полицейски служители се движи зад колата на Димитър Любенов. Между обсега на двете камери GPS-ът на патрулния автомобил показва, че е имало спиране за около три минути. То обаче е на място, на което няма покритие от видеонаблюдение.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст