ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

НДСВ се завръща в политиката, обяви Огнян Герджиков

Министерски съвет Огнян Герджиков

НДСВ се завръща на политическата сцена. Това обяви заяви проф. Огнян Герджиков – председател на 39-ото Народно събрание и служебен премиер в периода от 27 януари 2017 г. до 4 май 2017 г.  През декември имахме национален съвет, а през януари ще имаме конгрес, на който ще поемем курс отново в политиката. Смятам, че има хора, които имат добро мнение за това, което направи НДСВ. Напомням – основната заслуга за влизането ни в Европейския съюз и НАТО е на НДСВ. Не сме безгрешни, но времето, по което НДСВ беше на власт, беше много добро за България”, каза Герджиков пред БНТ.

Той посочи, че в партията ще има много силни познати лица, но ще има и много нови. Имало много желаещи да се запишат. Все още не е ясно кой ще бъде председател на формацията, това ще бъде решено на конгреса. Ще се реши и дали отцепилите се от движението партии да бъдат поканени да се върнат. Ще направим така, че да имаме готовност за избори – завръщаме се в политиката с всички необходими действия и стъпки”, подчерта той.

Бившият служебен премиер коментира, че историята ни не познава толкова много служебни правителства за толкова кратко време. “Служебните кабинети дотук се справиха доста прилично, така че смятам, че и този ще изкара до края с успех, но важното е да погледнем в перспектива”, добави той.

По думите му от ГЕРБ са постъпили много мъдро с избора на състав на проектокабинет, защото не са подходили политически. Той обаче не е оптимист, че правителството ще мине. “Качествен е съставът на този проектокабинет, но това няма почти никакво значение. Ако ще да се предложат все нобелови лауреати, те пак няма да получат мнозинство, защото са предложени от ГЕРБ”, счита той.

Герджиков поздрави кандидат-премиера на ГЕРБ-СДС Николай Габровски за избора на министри. Заяви, че има великолепни впечатления от предложения за енергиен министър Николай Павлов, който бе министър в неговото служебно правителство. “Изключително коректен и като човек, много добър специалист. Много се зарадвах, като видях, че е в тази листа. Смятам, че той би могъл да бъде чудесен министър във всеки един кабинет”, отбеляза той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст