ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Асен Василев: С ДБ ще представим кабинет на малцинството

Министерство на финансите Асен Василев

С “Демократична България” продължаваме разговорите. Ако представим кабинет, той ще бъде кабинет на малцинството. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” Асен Василев.

„Както знаете, ние водим разговори с „Демократична България” от известно време. Ще ги финализираме в следващите един-два дни. Помните, че преди месец казахме, че за да е успешно едно правителство, трябва да се приемат законодателни актове, свързани с със законите за ПВУ, съдебната реформа, промени в службите и бюджета. Имаме този удължителен закон, който донякъде върши работа“, каза още той.

Според него, ако парламентът сериозно иска да се отнесе към този втори мандат, трябва най-после тези законодателни актове да влязат в програмата на парламента и в комисиите, и в зала, за да се види някаква воля за работа.

„Надявам се да има достатъчно време да бъдат внесени от парламента тези девет гаранции, които са необходими, за да може един кабинет на малцинството да си свърши работата при липса на парламентарна подкрепа, да има време да се внесат в комисии“, допълни още той.

„С ДБ ще представим кабинет на малцинството, ако има гаранции, че той ще си свърши работата. Оттам нататък всяка парламентарна сила ще прецени дали иска да подкрепи този кабинет директно или индиректно“, категоричен е Василев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст