ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Първи коментари преди гласуването на кабинета “Габровски”

Парламент Пленарна зала

“Продължаваме промяната” обявиха, че няма да подкрепят предложението за кабинет на “Габровски”

Народното събрание днес ще обсъди и гласува проектокабинета, предложен от кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Николай Габровски. Преди началото на заседанието представители на политическите сили коментираха какви са очакванията им, предадe БТА.

От “Продължаваме промяната” обявиха, че няма да подкрепят предложението за кабинет. На влизане в парламента депутатът Настимир Ананиев каза, че от тяхна страна има 53 сигурни гласа “против”. 

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов заяви, че всички народни представители на партията ще бъдат в зала и че предсрочните избори са нещо добро. 

Георги Свиленски от БСП посочи, че социалистите имат 24 народни представители и това са 24 гласа “против” пректокабинета. “Да видим какво ще стане с втория мандат, тогава ще говорим за третия”, коментира още той. 

Йордан Цонев от ДПС отбляза, че вероятно ще подкрепят кабинета на проф. Габровски, но с компромиси. “Трябва да направим всичко възможно, за да има работещо правителство”, подчерта той и добави, че рейтингът на парламента пада всеки ден. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст