ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Габровски след провала: Връщам се в операционната

Парламент Николай Габровски гласуване кабинет

“За миг не съжалявам, че положих усилия.” Това коментира кандидатът за премиер, предложен от ГЕРБ-СДС, проф. Николай Габровски, чиято номинация беше отхвърлена от парламента. Той заяви, че не всички чудеса стават по Коледа и добави, че с най-голямо удоволствие се връща операционната. “На ринга излязоха доброто и злото. Хората заложиха на злото. Злото победи и хората спечелиха. За съжаление, днес се случи точно това. Имахме уникален шанс да продължим по друг начин в българската политика. Това беше гражданска инициатива, която всички ние проявихме”, каза още той.

По думите му партийните интереси са твърде силни, а партийните страсти – твърде горещи. “Доволен съм от това, което се случи. За миг не съжалявам, че положих тези усилия и че се срещах с хората, които ми се довериха. Благодаря им искрено, че го направиха”, уточни още отхвърленият кандидат за премиер. И отбеляза, че оптимизмът му за това, което очаква за в бъдеще България, се е изпарил.

По-рано днес депутатите отхвърлиха номинацията му. От регистрираните 238 депутати в залата, 113 гласуваха “за”, а 125 бяха “против” предложението. В подкрепа на кабинета на проф. Габровски” застанаха представителите на ГЕРБ-СДС, ДПС и “Български възход”. Негативен вот дадоха депутатите от ПП, “Възраждане”, БСП, ДБ и независимият депутат Явор Божанков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст