ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Карадайъ: Най-лесно е ДПС да каже “не” на кабинета “Габровски”

Мустафа Карадайъ

Мустафа Карадайъ заяви, че от ДПС искат да дадат шанс кризите да бъдат решени

“Най-лесно е ДПС да каже “не” на правителството на Габровски при тази липса на диалог”. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарата трибуна на Народното събрание, допълвайки, че това би довело само до нови предсрочни избори.

Той заяви, че от ДПС искат да дадат шанс кризите да бъдат решени. “Нямаме право на друго поведение, когато на стотина километра от границата ни се води война, когато се борим с тежки кризи. Трябва да дадем шанс на правителството на Габровски – да предложи и реализира стратегия за преодоляване на кризите”, заяви още Мустафа Карадайъ.

“Днес е исторически ден за България. Често сме казвали, че предстоят исторически решения. Днешното ще бъде съдбоносно за всички нас, за държавата ни и нейното бъдеще. Войната е на няколко стотин километра от нас. Ние сме в тежка политическа криза и икономическа криза. Липсата на План за възстановяване и на оперативни програми са предпоставка за търсене на решение чрез съставяне на редовен кабинет”, заяви още лидерът на ДПС и добави, че точно тези предпоставки предполагат отговорно държавническо мислене, поведение и партийни компромиси.

“Днес можем да изберем редовно правителство, да се обединим с общи приоритети, които да ни помогнат да преживеем по-лесно зимата и да решаваме кризи”, посочи още Карадайъ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст