ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Корнелия Нинова: Ще гласуваме против ветото на президента и за вече приетия ИК

Корнелия Нинова, БСП

„Принципите в политиката победиха. Нашата позиция е отдавна, тя е принципна и последователна, така че с нищо не изненадваме.“ Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира неприетия състав на кабинет с първия мандат.

От кулоарите на Народното събрание тя заяви: „Нека първо изчакаме и да видим какво ще направят “Продължаваме промяната“ с втория мандат, защото първата заявка беше, че няма да предлагат кабинет, втората – че ще е кабинет на малцинството, третата – не знаем какво. Така че нека да получат мандата, да заявят какво ще правят, и ако ни поканят на разговори, ще се отзовем“, обясни тя.

Във връзка с третия мандат лидерът на социалистите посочи: „Чак когато се връчи, на когото се връчи и обяви какво ще прави, тогава ще се съберем и ще решим. Не бягаме пред вятъра“, коментира тя.

По отношение наложеното вето от президента върху промените в Изборния кодекс Нинова заяви: „Няма да променим позицията си и ще гласуваме против ветото и в подкрепа на приетия Изборен кодекс така, както беше и досега“, категорична е тя.

„Запознахме се с мотивите. Не ги приемаме, не звучат сериозно“, обясни Нинова.

„Като например, че не трябва да се дава възможност за право на избор на българските граждани как да гласуват. Правото било само за кого да гласуват. Ние сме за свободата на избора“, заключи лидерът на БСП.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст