ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От БСП очакват ПП да ги покани на разговори за втория мандат

Георги Гьоков

От БСП очакват “Продължаваме промяната” да ги покани на преговори за съставяне на правителство с втория мандат. Социалистите обаче ще преценят дали да дадат подкрепата си в зависимост от това дали от ПП ще приемат техните приоритети – основно в социалната сфера. Това обяви депутатът от левицата Георги Гьоков.

“Когато бъде връчен вторият мандат на “Продължаваме промяната”, те ще преценят с кого ще разговарят за подкрепа, от кого ще търсят подкрепа. А дали ще получат нашата подкрепа, зависи от това дали при разговорите те ще припознаят нашите традиционни политики в социалната сфера, в икономиката”, каза Гьоков. Според него евентуален кабинет с третия мандат трябва да е съставен от политически лица, тъй като така е ясно чия е отговорността.

Ако третият мандат бъде връчен на БСП, форматът на правителството ще бъде решен от колективните органи, от Националния съвет. “Личното ми мнение е, че един политически кабинет носи по-голяма отговорност”, отбеляза депутатът.

Гьоков не пожела да коментира ветото на президента Румен Радев за промените в Изборния кодекс, преди да се е запознал с мотивите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст