ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Швейцарският прозводител на цимент Holsim продава руския бизнес

конкуренция пари ръце

Един от най-големите производители на цимент в света – швейцарската компания Holcim, обяви продажбата на руския си бизнес на местния мениджмънт. Пресслужбата на предприятието публикува тази информация на сайта си.

Швейцарската Holcim отбеляза, че руската компания ще промени името си и ще започне да работи самостоятелно, без връзка с централата. Сделката по продажбата на активите ще бъде осъществена след одобрение от регулаторните органи.

Пресслужбата на компанията каза още, че оттеглянето от Русия няма да засегне значително Holcim, тъй като през 2021 г. делът й е бил по-малко от 1 на сто от приходите.

В Русия Holcim включва четири циментови завода: във Воскресенск и Коломна (Московска област), в село Ферзиково (Калужска област) и във Волск (Саратовска област). Освен това организацията притежава три кариери за добив на нерудни материали в Карелия.

През втората половина на ноември вестник „Комерсант“, позовавайки се на данни от изследванията на „Союзцемент“, написа, че производителите на цимент са влошили прогнозата си за общото потребление на тази суровина в Русия, което показва, че до края на 2022 г. покупките няма да надвишат 61 милиона тона.

Швейцарската компания има предприятия в 70 страни по всички континенти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст