Зукърбърг се отказа от разработката на дрон-рутер

Марк Зукърбърг в Конгреса на САЩ

Meta спира разработването на дрон за безжично споделяне на интернет. Американската компания Meta, без официални съобщения, спря работата на подразделението Connectivity, което също отговаря за разработването на дрон, който разпространява безжичен интернет до потребителите на джаджи. Това съобщава TechCrunch.

Отбелязва се, че в продължение на около десет години служителите на Connectivity разработват необичайни комуникационни технологии.

В допълнение към дрона, специалистите създадоха сателити, които също могат да се използват за осигуряване на стабилна интернет връзка. Твърди се, че те са работили по проекта за дрон в продължение на три години, а сега е решено той напълно да бъде закрит.

Според публикацията, служителите на Connectivity ще бъдат разпределени между съществуващите подразделения на Infrastructure и Central Products, като не са изключени съкращения на някои служители.

От TechCrunch правят заключението, че компанията на Марк Зукърбърг вече няма да се занимава с екзотични комуникационни технологии.

По-рано беше съобщено, че служителите на Meta масово се оплакват от ръководителя на компанията Марк Зукърбърг в анонимния форум на Blind. Част от недоволните отзиви са свързани с масовите съкращения, настъпили в корпорацията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *