ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бойко Рашков за разпита: Няма наказателно производство, по което да съм свидетел

Автомагистрала "Хемус" Бойко Рашков

Това са спекулации, което чухме от Гешев, който в момента и както винаги с охота приглася на ПП ГЕРБ. ГЕРБ го постави на поста, той все още се чувства задължен заради това, както и неговият предшественик.Това каза пред БТВ депутатът от „Продължаваме промяната” Бойко Рашков.

“Някои от ръководството на ПП ГЕРБ не се нуждаят от имунитет, защото си имат главен прокурор. На мен не ми е известно да има накзателно производство, по което да имам качеството на свидетел. В публичното пространство се тиражира, че свидетел отказва да съдейства на Прокуратурата, Извършва се проверка по нещо, което съм казал по една телевизия”, уточни той.

“Прокуратурата чрез изказването на главния прокурор продължава да твърди, че няма никой над закона и всеки трябва да го спазва. Лично аз съм съдействал в най-голяма степен за разкриването на онези обстоятелства, които са от значение за АМ „Хемус”, коментира още Бойко Рашков.

Той добави, че пари са дадени, а  магистрала не е строена.

“Няма обективни причини за това. Строила се е с пороци, без план, без проекти, без разрешение, без нищо. Гешев трябва да е примерът как се спазва законът и е трябвало своевременно да започне разследване. Той няма смелостта и куража да разследва своите благодетели от ГЕРБ – може би това е причината”, смята Рашков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст