ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Хамид Хамид: Не бих подкрепил групата на шарлатаните

Парламент Хамид Хамид

“Трябва да се търси диалог, затова отиваме на всяка покана за среща за разговори. Моето лично мнение е да не се подкрепя вторият мандат. Ще го отстоявам, защото не чувам отговори на много важни въпроси. Вместо отговори получаваме алабализми. Как да подкрепим едни шарлатани? Това, което предлагат ПП, е същото, което чухме от ГЕРБ. Какво пречеше на групата на шарлатаните да подкрепят кабинета “Габровски”, вместо сега групата на шарлатаните да търси партийни решения за същите приоритети”.  

Това каза пред БНР Хамид Хамид от ДПС.  И допълни, че е възможно ДПС да реши да подкрепи втория мандат. 

“Трябва да се търсят хора, които да изведат страната от кризата, трябва да се търси широко обединение. Но да предложиш за министри тези, които ни докараха дотук, това не мога да го разбера. Управлението на ПП е същият модел на ГЕРБ, но по-лоша версия. Няма нищо различно. Но ГЕРБ поне опитаха да излязат от самочувствието на големи и предложиха хора, които не са толкова политически ангажирани и нямат партийна окраска. Тук виждам опит да ни се наложат същите шарлатани да управляват България”, каза още Хамид Хамид.

Хамид подчерта, че независимо дали ДПС или някой друг ще получи третия мандат, то Движението ще положи усилие да бъде съставено редовно правителство. 

“Ще погледнем еднакво на усилията на всички парламентарни групи, на техните програми, приоритети, състави. Не очаквайте от нас да кажем предварително “с тези – да, с тези – не… Намираме се в по-тежка криза от обичайното. Правилно държавният глава дава време за по-задълбочени преговори, за разговори”, допълни той. 

Според него ветото на президента върху Изборния кодекс е “най-слабото в историята заради несъстоятелните аргументи”. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст