ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Янев пред Денков: Да положим усилия, за да има правителство

Стефан Янев, консултации с Денков

Лидерът на БВ Стефан Янев отбеляза, че неговата формация е отворена за нови разговори с ПП

“Ако наистина сме сериозни и искрени в заявката, че на държавата ѝ е необходимо правителство, трябва да направим усилия в тази насока.” Това заяви лидерът на “Български възход” Стефан Янев на консултациите с номинирания от “Продължаваме Промяната” за премиер Николай Денков. Разговорите се проведоха в зала “Запад” на Народното събрание по инициатива на Денков. Покана беше отправена към всички формации в парламента, но от “Възраждане” не се отзоваха. А от ГЕРБ и ДПС демонстративно напуснаха консултациите още в началото.

“Приемам, че този разговор е именно в тази посока – да направим усилия да намерим формулата за решаването на тази задача – съставяне на правителство”, каза Янев. И добави, че поздравява Денков за желанието му “червените линии” между политическите сили да останат на заден план. Лидерът на БВ припомни фразата, че политиката е изкуство на компромисите. И отбеляза, че приоритетите трябва да бъдат разположени във времето в пътна карта, уверявайки, че неговата формация е отворена за нови разговори.

Според Янев, макар и малко закъснял, днешният разговор е добро начало. Депутатите са представители на българските граждани и затова трябва да търсят възможности, категоричен е той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст