Акад. Николай Денков кани всички парламентарни групи на среща

Николай Денков

Акад. Николай Денков, който е кандидат за премиер на ПП, кани парламентарните групи на обща среща днес

Кандидатът за премиер на “Продължаваме промяната” акад. Николай Денков е поканил на обща среща всички парламентарни групи, като се очаква срещата да започне в 11:30 часа днес.

По време на разговорите ще бъдат обсъждани евентуални допирни точки около приоритетите за управление.

Вчера (15 декември) акад. Николай Денков заяви в интервю за БТВ, че от ПП са на мнение, че шансът за съставяне на правителство е много малък, но те ще направят всичко възможно, за да го реализират. “Дори да не се реализира, най-малкото ние трябва да покажем какъв е подходът това да се случи – чрез разговори с всички партии, чрез обсъждане на политиките, а след това на хората. Това са все подходи, които ние трябва да използваме”, коментира още Денков.

Кандидатът за премиер на ПП изрази мнение, че този парламент е започнал с два фалстарта още в самото начало. “Вместо да стартираме с най-важните проблеми, законите, които трябваше да се приемат, бюджетa, ние започнахме с Изборния кодекс. Отделихме страшно много време, енергия, а крайният резултат не е добър и затова има наложено вето”, посочи още Денков. Той добави, че вторият фалстарт е свързан с начина, по който е подходено спрямо първия мандат. “Това, което видяхме като процедура, съвсем естествено доведе до невъзможност да се получи подкрепа”, коментира той.

Според него кабинетът, предложен от Николай Габровски, не е бил нито експертен, нито независим от ГЕРБ.

Акад. Николай Денков заяви, че правителството трябва да е съставено от хора, които са експерти, а гръбнакът му да е от политически ангажирани лица, за чиито действия партиите да носят отговорност.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *