ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денков: И Меси да предложим, няма да събере мнозинство

Николай Денков

Кандидатът за премиер на ПП е на мнение, че това, което може да обедини депутатите, са ясни политически цели

“И нобелов лауреат да предложим, и истинския Меси да предложим, сигурно пак няма да събере мнозинство”. Това каза в интервю за Нова телевизия кандидатът за премиер на “Продължаваме Промяната” Николай Денков.

Според него това, което би могло да обедини депутатите, са ясни национални цели, които трябва да се решат като Шенген и еврозоната.

По думите му не е възможно да има коалиционно споразумение между ПП,ГЕРБ и ДПС, защото нямало как да има техен министър в дадена сфера, тъй като това би означавало “да имаме подписано коалиционно споразумение”. “Ако те подкрепят съответната декларация, може да обсъдим как би изглеждал съставът на МС от наша гледна точка”, поясни още Денков.

Според него в момента Борисов няма как да успее да обедини хората, защото е “свикнал да хока другите”. “Дали аз мога, ще видим. Този модел, при който обществените пари могат лесно да изтичат в огромни количества, трябва да престане”, добави кандидатът за премиер на ПП. Като според него това е възможно да се случи чрез законите, свързани с правосъдната система.

Денков смята, че цялата информация как Асен Василев не разбирал от финанси, била чисто политическа атака. “Той е изключително добър финансов министър”, поясни Денков.

На въпрос при неуспех на втория мандат очаква ли ГЕРБ, ДПС и БСП да се съберат и да направят правителство с третия мандат, Денков заяви, че не изключва този вариант. Той е на мнение обаче, че дори това да се случи, Борисов нямало как да бъде начело на едно такова правителство.

         

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст