ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

На Powers Summit 2022: По-малко администрация, повече вносни кадри

„Развитието на IT средата у нас не е едностранен процес и той се отнася както за потребителите, така и за администрацията.“

Това заяви заместник-министърът на електронното управление Благовест Кирилов по време на тазгодишния форум Powers Summit 2022. Министърът взе участие в сесията „Чух ви“ на панела „Предприемачество в България – пречки и стимули“.

Кирилов допълни, че от ключово значение за привличането на кадри от чужди страни е и развитието на добри условия и облекчаване на административните процеси за стартиране на нов бизнес.

Той обясни, че е важно да създадем регистри, които говорят помежду си. Тъй като ако всяка община има по 50 регистъра, които трябва да обслужва, то е по-добре те да са интегрирани и да се знае, че данните, които се ползват, са актуални.

Заместник-министър Кирилов заяви и че в България има много примери за компании, които и в момента се реализират на европейско и световно равнище. Но ако страната ни работи за привличане на работна сила отвън, тогава ще може да кажем, че в България има стотици примери и това ще е нашата реклама пред света. Кирилов подчерта, че няма по-добър пример от това да покажем пред света готов продукт с висока добавена стойност, който е създаден в България, реализиран е в България и се развива в България. Според него тогава инвеститорите много по-лесно ще дойдат при нас. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст