ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

С 45.5 млн. лв. подкрепиха фермери заради войната в Украйна

дфз

Държавен фонд „Земеделие“- Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) е изплатил 45 539 958 лв. по подмярка 22.1 „Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани, които са особено засегнати от последиците от руското нашествие в Украйна“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 година. Средства получават 31 354 земеделски стопани.

Припомняме, че срокът за прием на заявления за подпомагане по подмярка 22.1 бе от 22 ноември до 5 декември, включително. Обработката на заявленията беше извършена в кратък срок – в рамките на две седмици.   

Финансовата помощ на земеделските производители се предоставя под формата на еднократно плащане. Един земеделски стопанин може да получи помощ в размер на не повече от левовата равностойност на 15 000 евро.

При определяне на максималния размер на помощта, Държавен фонд „Земеделие“ взема предвид подпомагането и по останалите две помощи във връзка с последствията от войната в Украйна.  Едната е нотифицираната схема за държавна помощ „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“. Втората е за помощ на стопани от сектори “Свиневъдство”, “Птицевъдство”, лозаро-винарския сектор и оранжерийното производство на зеленчуци.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст