“Бош” спря обслужването в Русия на скенери за ремонт на коли

централа Бош

Като част от санкциите, наложени от Европейския съюз, германската компания Bosch спря сервизното обслужване на диагностични скенери в Русия, които се използват при поддръжката и ремонта на автомобили. 

„От 19 декември тази година всички услуги от диагностичния софтуер ESI Tronic, включително достъп до тестови планове, ще спрат да работят в Русия и Беларус във връзка с прилагането на най-новите разпоредби на Европейския съюз“, отбелязват в съобщение от Bosch до клиентите, чието обслужване е прекратено. 

Диагностичните скенери на Bosch винаги са били един от най-разпространените при обслужването на автомобилите. С края на сервизната поддръжка фирмите ще трябва да използват други алтернативни машини в техническия преглед. 

Още преди време дилърите на Bosch са започнали да продават остатъците от запасите от скенери в складовете, уточняват от Съюза на автосервизите.

Robert Bosch GmbH е германска група от компании, водещ световен доставчик на технологии и услуги в областта на автомобилните и индустриални технологии, на потребителски стоки, строителни и опаковъчни технологии.

Главният офис на компанията е разположен в град Герлинген, близо до Щутгарт. Днес групата включва производствена и търговска мрежа от около 290 производствени предприятия, 440 дъщерни и регионални дружества и над 10 000 сервизни центрове в повече от 60 страни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст