ДПС получи подкрепата на четрите основни партии в Турция  

“Четирите основни партии в Турция подкрепиха последователната политика на ДПС за сигурност и стабилност.” 

Това съобщиха от пресцентъра на Движението за права и свободи (ДПС).  

В срещите на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в Анкара участие взе и и зам.-председателят на Движението Ахмед Ахмедов. Разговорите се проведоха в централите на четирите партии. 

Карадайъ и Ахмедов разговаряха със зам.-председателя на Партията на справедливостта и развитието (AK parti) Ефкан Аля, който е с ресор външна политика. Срещнаха се и със зам.-председателя на Републиканската народна партия (CHP) Юнал Чевикьоз, отговорник по външните работи. 

Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов се срещнаха още с Ръдван Уз, зам.-председател на Ийи парти (İYİ parti) с ресор турския свят и турците извън страната. Те проведоха среща и със зам.-председателя на Партията на националистическото действие (MHP) Кямил Айдън, който отговаря за международните отношения. 

Зам.-председателите и на четирите основни партии в Република Турция изтъкнаха водещата роля на ДПС в гарантирането на сигурността и стабилността в България. Те подкрепиха политиката на Движението, свързана с мерки за излизане от кризата, които са в помощ на гражданите и бизнеса. 

По време на разговорите бе обсъдено още развитието на двустранните отношения между България и Република Турция, както и енергийната и продоволствена сигурност и независимост. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст