Мъж в мозъчна смърт след побой пред дискотека

линейка

46-годишен служител в следствения арест в Разград изпадна в мозъчна смърт след сбиване пред нощен клуб в град Попово. Близките му твърдят, че е пребит от охранители на заведението, отказали да го пуснат заради неприличен външен вид.

Гален Минчев заедно с приятел посетили нощен клуб в град Попово около два часа през нощта. Гален обаче не бил допуснат, защото бил с анцуг. Навън станал скандал, един от охраната ударил Минчев с гумена палка, въпреки предупреждението, че е служител от следствието. Схватката продължила.

Впоследствие двамата приятели отишли в полицията, за да дадат показания и се прибрали. Съпругата на надзирателя го посрещнала. „Отиде до банята и се свлече. Дойде приятелят му, вдигнахме го и каза, че много го боли ръката”, казва Христина Димитрова. След няколко часа сън Гален Минчев започва да разказва на съпругата си за случая с него през нощта. „Започна да заваля. Изкриви му се устата, лявата страна не може да движи и звъннахме на Бърза помощ. Те казаха, че е направил исхемичен инсулт”, твърди тя.

Мъжът е приет в търговищката болница. Ден по-късно се влошава и го местят в реанимация, където по изключение е допуснато да бъде посетен от съпругата си. „Видях го, питах го как е. Каза, че го боли главата и дясната ръка. Той каза, че е надута и явно са му счупили ръката, защото са го ударили с бухалка”, каза още Христина Димитрова.

Управителят на нощния клуб не е бил на работа в нощта на инцидента, но има своя версия за случилото се. „Влезли мъртво пияни тези лица, направена им е забележка за неприлично облекло – с анцуг, омазан целия. Като див селянин. И са ги извели охраната и там е дошла полиция”, каза Веселин Василев.

Служителите в клуба не знаят да е имало сбиване. Те бяха агресивни, парадираха със служебно положение, твърдят те. 

Записи от охранителните камери щели да бъдат иззети, но и на тях не се виждало сбиване, според управата на клуба. От охранителната фирма потвърдиха, че е имало спречкване и обезвреждане на надзирателя по време на извеждането му от клуба. Казват още, че именно той първи започнал с агресията.

От Районна прокуратура обясниха, че има досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Най-вероятно надзорът ще поеме Окръжна прокуратура, тъй като преди ден състоянието на мъжа е станало критично. „Казаха, че е изпаднал в мозъчна смърт. Няма шансове, мозъкът е спрял да функционира и той си е починал”, казва съпругата му. Гален Минчев е баща на три деца. Близките му ще трябва да решат, дали и кога да бъде изключено командното дишане.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст