ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нинова към служебния кабинет: Това е най-античовешкият бюджет, който се е предлагал

Корнелия Нинова

Подготвихме сигнал срещу министъра на икономиката за инвестиция във фотоволтаици върху язовир “Огоста“ е опасна и с непредсказуеми последици. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БТВ. 

“Смущава ни, че министърът на икономиката е започнал разговори, подписал документи с германски инвеститор за изграждане на фотоволтаици върху водите. Този язовир е обект от национална сигурност. Предвижда се германският инвеститор да поеме ремонта и след това той да го стопанисва. Отделно са отпуснати пари от Министерство на икономиката. Тоест два ремонта. Той обяви, че това е първата такава инвестиция. Водите на България са национално стопанство и трябва да се носи политическа отговорност. Германският инвеститор поема управлението и стопанисването на язовира”, добави лидерът на БСП. 

“Левите хора са против износа на оръжие. В момента гледаме бюджет за замразяване на доходите и увеличаване на военните разходи. Задължение на служебния кабинет е да внесе бюджет. Замразяваш парите на работници, майки и деца и насочваш тези пари към самолети и превъоръжаване. Дълбок разлом между левите хора и кабинета на Радев”, каза още тя. 

“Оставаме оптимисти, че ще има правителство със следващите мандати, но е време президентът да ги връчи. Доста конституционалисти стават критични и скептични по отношение на мандатите. В последните дни се появиха доста остри спорове за минималната работна заплата. Ние предлагаме 850 лв. минимална работна заплата. Половин милион души работят на 710 лв., което е ужасно. Дебатът в зала беше много неприятен. На първо чете всички ни подкрепиха. Между първо и второ четене стана някакъв разлом. „Продължаваме промяната“ предлагат да отпадне клас прослужено време. ГЕРБ предлагат 850 да е брутна заплата. Това е абсурдно. Това е най-антисоциалния и античовешки бюджет, който предлага кабинетът на Радев. Това трябва да се знае”, отбеляза Нинова. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст