Убиец на гей-партньора си се запъти към съда

Една история с брак и убийство в Стамболийски през пролетта на тази година доказва правотата на руския класик Лев Толстой, който започва романа си “Ана Каренина” с прочутата фраза: Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему.

Тази седмица историята получи ново развитие, след като Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу 45-годишния А.Р. Той е предаден на съд за това, че на 4 май 2022 г. в Стамболийски умишлено е умъртвил 41-годишния Р.А., гражданин на Германия. Това е престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, уточняват от прокуратурата.

Когато Толстой е писал романа си, едва ли е имал наум, че констатацията в първото му изречение ще е валидна и за гей-браковете. Жертвата и убиецът са гей-двойка, живеели са заедно под наем в София. През 2020 г. те сключили граждански брак в Германия, за което имали издаден европейски сертификат за брак. 

Както във всяко семейство, и в тяхното често възниквали скандали. Понякога те прераствали и във физическа саморазправа.

На 3 май двойката се преместили да живее в Стамболийски, в наследствена къща на А.Р. На следващия ден, както всички семейства, те ходили на пазар, след което се върнали в дома. И седнали на масата да се почерпят.

Под влияние на употребения алкохол, двамата започнали да се карат. Караницата преминавала в дърпане, блъскане, удряне. Пуснала се кръв. Тогава А.Р. спонтанно решил да убие партньора си, грабнал ножа и го промушил. Едва по-късно на по-трезва глава той си дал сметка за случилото се и подал сигнал в полицията.

Обвиняемият А.Р. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. Със сигурност го очаква затвор, независимо дали съдът ще прецени в случая дали става въпрос за престъпление от страст, или вследствие на употреба на алкохол. Ако получи присъда, А.Р. може би ще попълни редиците на обитателите на затвора в Пазарджик.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст