Николай Денков: Не сме имали неофициални разговори с ГЕРБ

Николай Денков

Беше жалко, че имаше празни места на масата, защото обсъждахме приоритети и национални цели. Целта бе да работим по тази програмна декларация. Другите партии, които днес не присъстваха, явно изобщо не обмислят подкрепа на правителство. Това каза пред БНТ депутатът и кандидат за министър-председател от “Продължаваме промяната” акад. Николай Денков.

Той подчерта, че между ПП и ГЕРБ не е имало неофициални разговори за търсене на подкрепа за втория мандат.

На въпрос за имената на бъдещите министри и дали Кирил Петков и Асен Василев ще бъдат част от проектокабинета, акад. Денков обясни, че на първо време трябва да се разработи и приеме т.нар. програмна декларация с приоритетите и едва след това да се обсъждат имена на министри.

Той допълни, че в програмната декларация ще влезе и темата с хартиената бюлетина, тъй като по думите му големият проблем не е връщането ѝ, а премахването на машинното гласуване.

“Тази тема ще влезе в декларацията – тази дискусия трябва да продължи, защото и машините могат да бъдат полезни”, поясни акад. Денков, уточнявайки, че ще се търси начин да се поправи Изборният кодекс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст