ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радан Кънев за втория мандат: Изобщо не разбирам защо се говори с БСП

радан кънев

Преодоляването на президентското вето е голям проблем за сформиране на мнозинство. Това каза в интервю за Нова нюз евродепутатът Радан Кънев.

“Активно и компетентно правителство е много важно. Трябва да има шанс”, смята още той. 

За него вариантът е кабинет на база съществуващия парламентарен блок между ДБ и ПП, който при определени условия получава парламентарната подкрепа на ГЕРБ.

“Изобщо не разбирам защо се говори с БСП. Избирателите ни не подкрепят възможността за подобно мнозинство, дори не споменавам думата за коалиция с ГЕРБ. Мисля, че това се отнася и за избирателите на ГЕРБ. Може да става дума за преговори, които да стигнат до определена политическа програма. С позиционирането на БСП от началото на инвазията на Русия в Украйна не е възможно. БСП в момента застана до “Възраждане”, коментира още евродепутатът.

Според него обаче днешното поведение на ГЕРБ при отхвърляне на президентското вето върху Изборния кодекс е показало липса на желание.

“Не знам дали това е политическа демонстрация, или им е толкова важно отново да драскат бюлетините и да стават невалидни. Не мога и да се интересувам, като знам какви предизвикателства има пред държавата ни. Това е перфиерна за обществения интерес тема. Това е може би демонстрация, че искат да управляват с ДПС и БСП. Ако е така, да се събират и да управляват”, посочи Кънев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст