Сенатът прие федерални разходи в САЩ от 1,66 трлн. долара

сенат САЩ конгрес капитолий

Ако Камарата на представителите го одобри, законопроектът ще бъде изпратен на Джо Байдън за подпис

Сенатът на американския Конгрес прие законопроект за разходите на федералното правителство в размер от 1,66 трилиона долара и го изпрати за одобрение в Камарата на представителите, предаде Ройтерс.

Ако Камарата на представителите също го одобри, законопроектът ще бъде изпратен на президента на САЩ Джо Байдън за подпис и след подписването ще се превърне в действащо законодателство.  

В законопроекта е предвидено финансиране за американските въоръжени сили и за редица невоенни програми до 30 септември 2023 г. Предвидена е помощ за Украйна в размер от 44,9 млрд.

Приемането на законопроекта от Конгреса бе забавено, след като сенаторът консерватор Майк Лий от Републиканската партия внесе в сряда вечерта поправка, с която се цели забавяне на имиграцията. Този ход накара демократите да предложат конкурентна поправка, с която се искаше увеличаване на финансирането на различни правоприлагащи органи, които работят по границата.

И двете поправки не бяха приети, което на практика позволи на законодателите да продължат с процедурата по приемането на законопроекта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст