Столичният общински съвет е приел 1012 решения през 2022 година 

Георги Георгиев

„Удовлетворен съм, защото виждам резултати от стремежа ми от първия ден на новата ми позиция – да налагам по-стегнато темпо на работа, както е в частния сектор – включвайки повече казуси и предлагайки повече решения по най-различни теми.” 

Това обяви председателят на градския парламент Георги Георгиев под формата на кратка равносметка за изминалата година. 

Георгиев уточни, че Столичният общински съвет е приел 1012 решения през 2022 година. Той направи сравнение с 2021 година, когато са били приети около 870 решения.  

Председателят на градския парламент благодари на колегите си за рекордния брой обсъдени и приети доклади и посочи, че въпреки политическите и парламентарни кризи в държавата  и въпреки опитите за създаване на сътресения от страна на някои политици на централно и местно ниво, Столична община е доказала, че с общи усилия, полагани в полза на гражданите, се преодоляват всякакви препятствия. 

Георгиев посочи, че гражданите заслужават отговорно и компетентно управление и общинарите са длъжни да работят за това. Той изрази личното си убеждение, че хората виждат и оценяват свършеното, като посочи, че това са новите улици и булеварди, осигуряването на строителство на метрото към “Левски Г” и през “Слатина”, построените само през 2022 година 15 нови сгради на детски градини, започналата вече програма за изграждане на 700 000 квадратни метра тротоари – все неща, които са работа на общината.” 

“Нека продължаваме да налагаме конструктивния дух и технократския подход. От това печелят най-вече гражданите, нашите работодатели. Да посрещнем празниците със смирение, с надежда и вяра в по-добрите дни за града ни и за неговите граждани,“ пожела си председателят на градския парламент. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст