Стрелба в центъра на Париж, има убити и ранени

стрелба париж

Извършителят е бял мъж на 69 години, задържан с оръжието си, опасността е предотвратена, обяви полицията

Двама души са загинали, а четирима са ранени, двама от които тежко, след стрелбата, открита в центъра на Париж днес малко пред обед, предаде Ройтерс като се позова на прокуратурата.

Изстрелите са били произведени в популярен сред кюрдската общност оживен търговски район близо до кюрдски културен център, предаде френският телевизионен канал Бе Еф Ем Те Ве.

Високопоставен служител на столичната община потвърди за стрелбата и благодари на силите за сигурност за бързите им действия. Заместник-кметът на Париж Еманюел Грегоар каза, че всички съчувстват на жертвите и свидетелите на тази трагедия.

Парижката полиция уточни, че инцидентът е станал на улица „Ангиан“ и призова хората да стоят далеч от района.

Бе Еф Ем Те Ве съобщи, че заподозреният стрелец е на около 60 години и е арестуван, а самоличността му се установява. Мотивите на извършителя засега не са известни. Извършителят е бял мъж на 69 години, задържан с оръжието си, опасността е предотвратена, обяви по-късно полицейски източник.

Свидетел каза за АФП, че са произведени 7-8 изстрела и по улицата и избухнала паника. Полицията е отцепила района, предаде журналист на АФП.

Видяхме възрастен бял мъж да влиза в кюрдския културен център и да стреля, след това той отиде в съседния фризьорски салон. Скрихме се в помещението заедно с персонала, разказа Ромен, зам.-управител на ресторант.

Според друг свидетел, жител на квартала, който минавал по улицата, изпаднали в паника хора крещели към полицаите, че стрелецът е във фризьорския салон. Полицаите влезли в салона, където на земята лежали двама души, ранени в краката и наоколо имало кръв. 

Центърът „Ахмед Кая“, наречен на известен певец, е организация с нестопанска цел, работеща за постепенната интеграция на кюрдското население в столичния регион Ил дьо Франс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст