ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Доц. Катя Михайлова: Изходът от политическата криза е в “избори до дупка”

“Да разкараме тези безпомощници, които не могат да направят правителство толкова дълго време”

Формирането на мнозинства и диалогът в политиката са две съвсем различни неща. Това обясни пред БНР доц. Катя Михайлова, която е преподавател по социология в УНСС.

„Мнозинствата са по интереси. Диалогът е свързан с ценности. Има разлика между двете. Сега се работим на нивото на консенсус по отделни политики“, поясни тя.

Случващото се в момента губене на време от страна на политическите партии тя определи като „практическа проекция на политическата агония“

„Тези, чиято отговорност е да ни представляват, се опитват да разтягат политическото време. Всеки укрепва властта си на политическия терен. Не виждам края. Не знам как ще се състави правителство с тези уговорки“, каза още доц. Михайлова.

Доц. Катя Михайлова посочи, че ПП са деца в политиката.

„Те са незрели политици. Личи си от начина, по който се опитват да решават държавен въпрос от най-високо ниво, какъвто е съставянето на правителство“, уточни тя.

Тя вижда изхода от политическата криза в провеждането на избори „до дупка“.

„Задачата на българите е да разкараме тези безпомощници, които не могат да направят правителство толкова дълго време. Това става като ги изтощим с избори“, посочи Катя Михайлова.

Доцент Михайлова е на мнение, че Румен Радев трябва да прецизира политическия си език.

Тя определи протеста, които организираха управляващите от последния редовен парламент срещу опозицията, като „нещо забавно, което през последните 30 години не се беше случвало“.

„Това е знак за безпомощност. Не мога да се справя с проблемите, имайки цялата власт, затова си организирам протест. Това също е и демагогско желание да се покажем равни с тези, които ни избират“, обясни доц. Катя Михайлова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст