Внезапно почина шефът на голяма руска корабостроителница

корабостроителница

В изявление корабостроителница “Адмиралтейские верфи”, базирана в пристанищния град Санкт Петербург в Западна Русия, съобщи за смъртта на своя ръководител Александър Бузаков

От голяма руска корабостроителница, специализирана в строителството на неядрени подводници, обявиха внезапната кончина на своя генерален директор. Той е заемал поста 11 години. Засега не се посочват подробности. В изявление корабостроителница “Адмиралтейские верфи”, базирана в пристанищния град Санкт Петербург в Западна Русия, съобщи за смъртта на своя ръководител Александър Бузаков, който е заемал поста от август 2012 г.

В изявлението се казва, че главното постижение на Бузаков е, че е успял да запази и увеличи получените от компанията поръчки на модерни неядрени подводници, надводни кораби и дълбоководни плавателни съдове. От “Адмиралтейские верфи” отбелязват, че Бузаков, починал на 66-годишна възраст, е завършил образованието си през 1980 г. и е имал повече повече от 40 години стаж.

Агенция ТАСС уточнява, че корабостроителницата строи подобрени дизелови подводници клас “Кило”, способни да изстрелват крилати ракети “Калибър”.

През април Москва информира, че е използвала дизелова подводница в Черно море, за да нанесе удари по украински военни цели с ракети Калибър”, припомня Ройтерс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст