Патриарх Неофит благослови българите на празничната литургия

неофит

Празнична Василиева света литургия за Рождество Христово се отслужва в патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”

Празнична Василиева света литургия за Рождество Христово се отслужва в патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”, на която с молитвено присъствие участва Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Рождественската литургия се отслужва от Мелнишкия епископ Герасим – главен секретар на Светия синод на Българската православна църква – Българска патриаршия (БПЦ-БП), от Белоградчишкия епископ Поликарп – викарий на патриарха, и от ректора на Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски” Браницкия епископ Пахомий. В Божествената литургия за Рождество Христово участват също архимандрит Василий – протосингел на Софийската света митрополия, както архимандрити и дякони от БПЦ-БП.

Християнският свят почита днес един от най-големите църковни празници – Рождество Христово – Коледа, на който се чества рождението на Божия син – Иисус Христос. Според Евангелието раждането на Христос станало в град Витлеем, в римската провинция Юдея. Пророк Данаил предсказал, че Христос ще се яви 490 години след възстановяването на Йерусалимския храм. С приближаването на указаното време всички надежди на юдеите се устремили към идващия Месия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст