ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Патриарх Неофит благослови българите на празничната литургия

неофит

Празнична Василиева света литургия за Рождество Христово се отслужва в патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”

Празнична Василиева света литургия за Рождество Христово се отслужва в патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”, на която с молитвено присъствие участва Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Рождественската литургия се отслужва от Мелнишкия епископ Герасим – главен секретар на Светия синод на Българската православна църква – Българска патриаршия (БПЦ-БП), от Белоградчишкия епископ Поликарп – викарий на патриарха, и от ректора на Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски” Браницкия епископ Пахомий. В Божествената литургия за Рождество Христово участват също архимандрит Василий – протосингел на Софийската света митрополия, както архимандрити и дякони от БПЦ-БП.

Християнският свят почита днес един от най-големите църковни празници – Рождество Христово – Коледа, на който се чества рождението на Божия син – Иисус Христос. Според Евангелието раждането на Христос станало в град Витлеем, в римската провинция Юдея. Пророк Данаил предсказал, че Христос ще се яви 490 години след възстановяването на Йерусалимския храм. С приближаването на указаното време всички надежди на юдеите се устремили към идващия Месия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст