80 са новите случаи на ковид-19 у нас

ваксина ковид

Нови 80 случаи на коронавирус са открити у нас през изминалото денонощие, съобщават от Единния информационен портал. Те са установени при направените 839 PCR и антигенни теста, което означава, че положителни са се оказали 9.53 процента от тях.  

Най-много са новите случаи в София – град – 20. В област Варна са 14. От информационния център съобщават, че в десет области – Видин, Враца, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Разград, Стара Загора, Търговище и Хасково, не е регистриран нито един нов случай на заразени с коронавирус.

За последното денонощие няма починали след усложнения от ковид инфекцията. Излекуваните са осем. Активните случаи у нас се увеличават и вече са 3794.

Хоспитализирани са още 20 човека. Повече са и настанените за лечение в болница – вече 346 пациенти, като 36 от тях са в интензивно отделение.

През последното денонощие са били поставени само 8 дози. Общият брой на поставените ваксини до момента е 4 602 635. Общо 938 966 човека имат бустерна доза. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст