“Българската Коледа” с дарения за над 2.720 млн. лева

Двадесетото издание на благотворителната кампания е посветено на децата с редки генетични заболявания.

От началото на двадесетото издание на благотворителната кампания „Българската Коледа”, която се провежда под патронажа на президента, даренията са достигнали над 2 720 000 лева.

Това стана ясно след края на благотворителния спектакъл, който се състоя вчера вечерта, на 25 декември, в Народния театър „Иван Вазов“.

Но и след този спектакъл благотворителната инициатива продължава. Тази година кампанията е посветена на децата с редки генетични заболявания. От началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на ноември във Велико Търново, досега са изпратени 350 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117. Наличната сума в дарителската банкова сметка на инициативата е над  2 310 000 лв., a близо 60 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg.

На коледния благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, представители на държавни институции, дипломати, дарители, посланици на кампанията и деца, подпомогнати от „Българската Коледа”.

Концертът в Народния театър бе реализиран от екипа на „Dream Team Productions” и излъчен на живо по Нова телевизия и Българското национално радио.

В него участваха симфоничният оркестър на Българското национално радио с диригент Левон Манукян, Орлин Павлов, Миро, Графа, Любо Киров и Поли Генова, Васил Петров, Рафи Бохосян, Дони и Нети, Люси Дяковска, Еделина Кънева, Деси Добрева, дует „Авеню“, Владимир Пенев, Кристиян Григоров и Димитър Атанасов, Веселин Маринов, Дара Екимова, Никола Тодоров, Александър Мутафчийски, Нели Рангелова и вокална група „Детски свят“, Националният ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев“, детска вокална група Бон-Бон с ръководител Рози Караславова и Детски хор на Българското национално радио с диригент Венеция Караманова.

Всички те посветиха своите изпълнения на нуждаещите се от подкрепа деца.

По време на концерта послания отправиха журналистите, познати от малкия екран, Аделина Радева, Ангел Бончев, Надя Обретенова, Симеон Иванов и Стефан Щерев от Българската национална телевизия, Николай Дойнов, Ани Салич и Мирослава Иванова от Нова телевизия, Златимир Йочев, Виктория Готева, Ивайло Везенков и Кристина Газиева от бТВ.

Сред застъпниците, които призоваха за съпричастност към децата в беда, бяха и журналистът Георги Тошев, писателката Здравка Евтимова и група студенти от специалност „Право“. Към каузата на „Българската Коледа” се присъединиха и Олимпийските шампионки от ансамбъла ни по художествена гимнастика.

Две от порасналите деца на „Българската Коледа“ – Мина и Кристиан, също призоваха за подкрепа и съпричастност.

Благодарение на активната подкрепа от дарители и партньори инициативата подпомага всяка година средно 500 деца и осигурява високотехнологична медицинска апаратура за лечебни заведения от цялата страна.

Двадесетото издание на благотворителната инициатива ще продължи до края на месец ноември 2023 година. Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст