ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Карадайъ обеща над 40 депутати при следващи избори

Когато ДПС е било част от изпълнителната власт на България през 2001 – 2009 година, тогава България е имала най-високите икономически показатели, твърди Карадайъ.

“Ако имаме допуснати пропуски на изборите през 2022 година, най-вероятно ще имаме шанс и възможност да ги поправим най-скоро през 2023 година. Тогава ще имаме над 40 народни представители.”

Това обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на митинг в село Могиляне, община Кирково. Проявата бе организирана по повод 38-годишнината от “Възродителния процес” и опита за насилствена асимилация на турското население.

Участващите в митинга се поклониха пред жертвите на комунистическия режим, сред които и 17-месечната Тюркян, която загива при сблъсъците на властите с мирно протестиращите жители на Могиляне.  

ДПС
Венци, поднесени в памет на жертвите на “Възродителния процес”

На възпоменателния митинг лидерът на ДПС припомни и събитията по насилствената смяна на имената. Той сравни сегашната политическата ситуация с онази тогава, като отбеляза, че и тогава, и сега има двойни стандарти на прилагането на закона.

“Няма коалиционна култура, диалог и разбирателство, а противопоставяне и делене. Те се пренасят и в обществото”, посочи Карадайъ, като припомни, че призивите за диалог от страна на ДПС са от 2016 година.

В същото време Карадайъ е на мнение, че при едни следващи избори през 2023 г. от ДПС ще имат възможност да преговарят с депутати с добра коалиционна култура и така ще станат част от управляващата коалиция.

“Защото, когато ДПС е било част от изпълнителната власт на България през 2001 – 2009 година, тогава България е имала най-високите икономически показатели и е постигала своите национални приоритети за последните 33 години – членство в НАТО и в ЕС”, обърна внимание Карадайъ.

Той начерта и приоритетите на Движението – да вкара България в Шенген и в еврозоната.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст