Китай опростява издаването на визи за бизнес, обучение и посещения

китай китайци китайски работници завод фабрика производство изобилие

Китайските власти, във връзка с планираното облекчаване на карантинните ограничения за влизащите в страната, ще опростят издаването на визи за бизнес, за обучение и за посещение на чужденци. Това съобщават от китайското външно министерство.

“Ние допълнително ще улесним визовите процедури за чуждестранни граждани, които възнамеряват да посетят Китай, за да продължат работа, бизнес, обучение, посещение на роднини или събиране със семейството”, се казва в съобщение, публикувано на уебсайта на китайската служба за външна политика.

Уточнява се, че същевременно се предвижда оптимизиране на контрола на контролно-пропускателните пунктове през държавната граница, за да се осигури възстановяване на трансграничния товарен трафик до нивото, което съществуваше преди началото на пандемията от Ковид-19. Освен това, както съобщава китайското външно министерство, властите на страната систематично ще увеличават международния поток от китайски туристи.

Китай облекчи анти-COVID ограниченията в началото на декември, след което беше регистрирано широко разпространение на коронавируса в страната. Според медицински експерти това са отслабени щамове. Заболяването обикновено протича в доброкачествена форма, вероятността от смърт е изключително ниска. На този фон китайското правителство ще облекчи значително карантинните ограничения за влизащите в страната от 8 януари следващата година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст