ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Правосъдното министерство разписа социалните права на служителите

„Служителите трябва да се чувстват защитени и оценени, да срещат справедливо и обективно отношение.“

Това заяви министърът на правосъдието Крум Зарков днес (3 януари) при подписване на споразумение със синдикалната секция на КТ „Подкрепа“ към Синдиката на административните служители „Подкрепа“.

Двустранният документ цели да гарантира социална сигурност, конструктивно партньорство, да предотврати конфликти и да регламентира по-благоприятни условия за осъществяване на служебните правоотношения на държавните служители в Министерството на правосъдието. 

На официалната среща между двете страни министър Зарков подчерта важността от публичната защита на социалните права на държавните служители и добави, че споразумението е рамка, а изпълнението зависи от хората.

При подписването на споразумението присъстваха представителите на КТ „Подкрепа“ в лицето на Ваня Григорова и Кремена Атанасова. От страна на Министерството на правосъдието представител бе Цветанка Дишлийска.

„Социалният диалог е „мисия възможна“ за Министерството на правосъдието, а споразумението е начало, което ще градим във времето“, коментираха от КТ „Подкрепа“. Те изразиха и удовлетворението си от бързия процес на подготвяне на документацията по вече подписаното споразумение.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст