ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

СОС решава проблема с паркоместата с проект за 6.6 млн. лева

В последните дни на 2022 година председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и изпълнителният директор на Фонд за устойчиви градове – Надя Данкинова са подписали договор за дългосрочен инвестиционен заем. Заемът е предоставен от Фонда за изграждането на надземен етажен паркинг до пазара „Ситняково“ в район Слатина.

Одобреното финансиране е в размер на 4 600 000 лв., от които 2 714 000 лв. са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж за 2014-2020“, предоставено чрез Фонд мениджър на финансови инструменти в България. Общият бюджет на проекта е 6.6 млн. лв., като останалите средства са осигурени от „Пазари Изток“ ЕАД, които имат ангажимент по изграждането и стопанисването на паркинга. 

„До седмици се очаква да приключат съгласувателните процедури и да пристъпим към избор на изпълнител. Реализираме още един паркинг в кварталите по програмата на Столичния общински съвет. Това е поредната ни стъпка към разрешаването на проблема с липсата на достатъчно паркоместа. Ще продължим да работим за това още по-усилено и през тази година“, коментира председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

Многоетажният паркинг ще се състои от няколко нива:

Ниво 1 – паркинг и товарна зона с 49 места, рампа за зареждане на зеленчуков сектор;

Ниво 2 – междинно ниво, което спомага за обиране на денивелацията на терена и предлага 19 паркоместа, от които 16 са предвидени за зарядни станции за електрически автомобили;

Ниво 3 – паркинг с 45 паркоместа;

Ниво 4 – паркинг с 47 паркоместа и зона за организиране на събития от различен характер;

Ниво 5 – спортен комплекс с две зали за фитнес от 276 кв.м., съблекални, кафене и рецепция, както и спортно игрище с размер 20 на 40 метра.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст