ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДБ иска Пловдивският панаир да бъде обявен за паметник на културата

Христо Иванов към ГЕРБ: Ако наистина сте евроатлантици, не харизвайте панаира на руския консул Гергов

Пловдивският панаир да бъде обявен за паметник на културата настояват депутатите от “Демократична България”. За тази цел предстои среща с министъра на културата Велислав Минеков.

Двамата депутати на ДБ от Пловдив град и от Пловдивска област – Христо Иванов и Йордан Иванов, депозираха писмо в Министерството на културата с настояване “Международен панаир Пловдив” да бъде обявен за групов паметник на културата с местно значение. 

“Това ще възпрепятства събарянето на палатите и започване на мащабно строителство върху 350 декара почти в централната градска част, непосредствено до реката”, каза Йордан Иванов. И предупреди, че ако държавата не си свърши работата, граждани ще инициират подписка със същото искане до Националния институт за недвижимо културно наследство. 

През 2016 година акциите на държавата са разделени между Пловдив и Варна, 29 процента може да бъдат купени от Георги Гергов и теренът на панаира да се използва за строеж.

На 9 януари ще има нова сесия на Общинския съвет на Пловдив.

“Повдигаме темата днес тук, защото искаме да се обърнем от това място към политическото ръководство на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов. Не правете това. Не участвайте в окончателното харизване на Пловдивския панаир на Гергов в момент, в който се опитвате да убедите и България и международната общност, че сте евроатлантическа сила”, призова съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.

Бизнесменът и бивш народен представител от БСП Георги Гергов е почетен консул на Руската федерация в Пловдив и руски гражданин.

“Водим тежка битка в Пловдивския общински съвет за запазване на панаира срещу почетния консул на Русия Георги Гергов, който всячески се опитва да го превземе”, каза съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов.  

Председателят на групата на общинските съветници на “Демократична България” в Пловдив Веселина Александрова обяви, че с усилията на колегите ѝ на 9 януари се свиква нова сесия на общинския съвет, на която да бъде спасен панаирът от ръцете на Гергов. Тя призова този път съветниците от ГЕРБ да се явят на работа, след като не дойдоха на заседанието на 3 януари и го провалиха поради липса на кворум.

Според председателя на “Демократична България” в местния Общински съвет Веселина Александрова докато ЕС конфискува имоти на представители на режима на Путин, общинските съветници на евроатлантическата партия ГЕРБ подаряват за празниците 350 дка от Пловдивския панаир тъкмо на почетния руски консул в града.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст