ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обвиниха жена за опит да вкара дрога в затвора

дрога

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу жена, която се опитала да внесе дрога в затвора. С характерния си стил от обвинението съобщиха, че “без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП), обвиняемата е направила опит да разпространи наркотични вещества – метамфетамин и хероин, като деянието не е довършено, поради независещи от дееца причини.” От написаното в съобщението оставаме с впечатлението, че ако женицата бе поискала надлежно разрешение, току виж й разрешили да зарадва любимия си мъж.

От прокуратурата уточняват, че на 5 юни 2022 г., около 12:05 ч. в София, на бул. “Ген. Н. Столетов“, в помещение за приемане и проверка на багаж за лишените от свобода в затвора, обвиняемата  представила багаж, предназначен за лишен от свобода мъж.

Донесеното от обвиняемата съдържало хранителни продукти. В четири пакета, съдържащи месен продукт, били скрити високорискови наркотични вещества – метамфетамин и хероин, с общо нето тегло 24,34 гр., на стойност 2224,75 лв.

Разследването по случая е било проведено от 02 РУ-СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Предстои провеждане на разпоредително заседание по делото от СГС.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст