ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пленарни свади около Gemcorp

“Меморандумът с Gemcorp е необвързващ документ, става въпрос за писмо за инвестиционно намерение, меморандумът е прекратен без санкции за българската държава и компаниите нямат претенции към нея”, заяви Венко Сабрутев от “Продължаваме Промяната”по време на обсъждането в пленарната зала на доклада за дейността на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството на Кирил Петков.

Председателят на временната комисия Десислава Трифонова (ГЕРБ-СДС) коментира, че се е почувствала на кръжок по драма и сякаш г-н Сабрутев си е заучавал репликите от трибуната. Те лъжат още от самото начало от деня на подписване на меморандума, каза тя.

Радостин Василев от ПП коментира, че усеща фрустрацията на г-жа Трифонова към Кирил Петков, която вероятно е предизвикана от това, че на третия си ден той я е уволнил от Агенцията по инвестиции.

Бившият премиер Кирил Петков коментира, че цялата сага “Джемкорп” напомня на един стар виц, че “не били компютри, а компоти”. И тук не е договор, а необвързващ меморандум, не е за източване на средства, а за привличане на инвестиции, не е за 1 млрд. долара, а реално даже няма сума, посочена в този меморандум, не министър-председателят го е сключил, а той е прекратен от МС, не е за нанесени щети, а е прекратен от всички страни без никакви претенции за държавата, заяви той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст