ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От БСП също не искат Пловдивският панаир да е частна собственост

“От БСП сме категорично против Пловдивският панаир да бъде частна собственост”. Това заяви депутатът Иван Петков на брифинг в парламента. Според него панаирът е национално богатство и затова от трибуната на Народното събрание преди месец са сигнализирали обществеността, че общинските съветници на ГЕРБ са готови да го продадат. 

Депутатът Иван Петков припомни, че градската организация на БСП Пловдив се е разграничила от действията на общинските съветници в Пловдив. “Още преди три месеца Градската организация на БСП в Пловдив със свое решение, което беше изпратено до общинските съветници и медиите, сме се разграничили от хората, които влязоха в Общинския съвет от листата на БСП. Не един път сме информирали пловдивчани, а и днес искаме оттук да заявим ясно, че това са лица, изцяло контролирани от Георги Гергов”, заяви той.

Той коментира, че във Върна под диктовката на кмета Иван Портних съветниците на ГЕРБ са гласували да се върнат акциите на г-н Гергов, а в този случай съветниците на БСП са били против.  “За това решение г-жа Нинова като вицепремиер изпрати писмо към областния управител да се направи всичко възможно, за да бъде спряна тази сделка”, каза депутатът. Той уточни, че е било заведено и дело.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст