ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПП връща втория мандат на президента в понеделник

На 9 януари (понеделник) “Продължаваме промяната” ще върне втория мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев. Това обявиха от Президенството.

Радев ще приеме кандидата за министър-председател Николай Денков, посочен от втората по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание.

Днес депутатите отхвърлиха декларацията на ПП, която беше условие за предлагане на състав на Министерския съвет. Проектът бе отхвърлен с 63 гласа “за”, 84 – “против” и 30 – “въздържал се”. 49 депутати от “Продължаваме промяната” и 14 от “Демократична България” подкрепиха декларацията. ГЕРБ-СДС и “Възраждане” бяха против, а БСП, “Български възход” и ДПС се въздържаха. 

По рано днес, коментар направи и държавният глава Румен Радев след ритуала по водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия. “Парламентът явно се дави все повече в скандали и предизборно говорене, а има важна работа за вършене. Парламентът обяви, че проектозаконите за Плана за възстановяване и устойчивост са приоритет, но те не се движат с нужната скорост. Някои дори не са потеглили”, заяви той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст