ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Илин Димитров проверява реклами заради лова на защитени видове

министерство на туризма

Министерството на туризма публикува официален отговор на журналистически публикации, в които се твърди, че то разпространява брошура, рекламираща лова на защитени животински видове като официална туристическа атракция. 

От  Министерството на туризма обявиха, че те не са участвали в изготвянето на съдържанието на книжката „Ловен туризъм в България“ с официален ISBN номер 978-619-91759-0-3, която е издадена през 2020 г. от Гласове.БГ ЕООД. От екипа на Илин Димитров уточниха, че част от тиража на изданието е била закупена през същата 2020 г. от Министерството на туризма като готов продукт. Но те не са издатели и предвид това не носят отговорност за допуснати потенциални грешки в книжката.
 
Понастоящем Министерството на туризма не използва изданието в официалните си рекламни кампании и не го представя на туристическите изложения, в които участва. Наличните единични бройки от закупената част от тиража са изтеглени от информационния център на Министерството на туризма.
 
Във връзка със случая министър Илин Димитров разпореди извършването на проверка, включително за наличието на евентуални грешки в съдържанието. Предстои и среща с издателите на книжката. При установяването на данни за допуснати нарушения ще бъдат сезирани компетентните органи.

Министър Димитров разпореди проверка и на всички останали брошури и други писмени рекламни материали, които се използват в Министерството на туризма.
 
„Проблемът е сериозен и би могъл да компрометира България на международните пазари и пред чуждите ни партньори. Министерството на туризма се отнася изключително сериозно към всеки един въпрос и казус, който е пряко свързан с образа на страната ни като туристическа дестинация,“ коментира министър Димитров.
 
От  Министерство на туризма подчертаха, че то не рекламира лов на защитени видове, а дори напротив – част от ключовите политики на институцията са свързани със стимулиране развитието на устойчивия и зелен туризъм.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст