ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Peugeot показа концептуална кола с игрова конзола вместо волан

Френският автомобилен производител Peugeot представи концептуалния автомобил Inception, демонстрирайки трансформацията на марката като част от нейния преход към електрифицирани модели.

Дебютът на новите продукти се състоя на изложението за електроника CES в Лас Вегас. Peugeot Inception е изграден върху една от четирите обещаващи платформи, които Stellantis (което включва Peugeot) подготвя за бъдещи електрически модели. Inception, седан с дължина 5 м, е базиран на STLA Large.

Вместо обичайния волан, системата Hypersquare е с волан, който прилича на игрова конзола,  и се използва за контрол.

“С едно докосване на пръст вие контролирате всички параметри на шофиране, а технологията за електронно управление прави шофирането по-инстинктивно и просто, като във видео игра, но в реалния живот”, коментират от Stellantis в изявление.

Когато включите системата за автономно шофиране, воланът с джойстик може да се прибере в таблото.

BMW представи концепция, която може да променя цвета на купето

На изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас германският автомобилен производител BMW показа концептуалния автомобил i Vision Dee, съобщиха от пресслужбата на компанията.

Автомобилът е с head-up дисплей, който заема цялата повърхност на предното стъкло, както и технология за промяна на цвета. Повърхността на корпуса на концептуалния автомобил е разделена на 240 сегмента, които се управляват индивидуално и могат да променят цвета си. Благодарение на електрохромния филм, за автомобила са налични 32 нюанса.

Съобщава се, че иновациите, представени в концептуалния автомобил, ще бъдат достъпни от 2025 г. за електрическите превозни средства Neue Klasse, които се разработват от германския концерн.

По-рано стана известно, че Honda и Sony основаха нова автомобилна марка Afeela.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст