ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Дискусията за президентската дъщеря е изопачена, обяви Нинова

Корнелия Нинова

Лидерът на БСП ще сезира СЕМ заради филмите за Левски и Ботев на Максим Генчев.

Изглежда вече в България и да питаш е проблем. Нито съм обиждала някого, както е в песента за Лена Бориславова, нито съм засягала достойнството и честта на някого – само попитах.

Има ли конфликт на интереси, че през държавната телевизия, чрез държавни пари, през държавна комисия, е било определено, че дъщерята на президента Румен Радев ще участва с главна роля във филма на Максим Генчев за Иван Александър. Той самият се похвали затова.

Това обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за „Нова телевизия“ по повод въпроса й, отправен в парламентарната комисия по култура и медии, към генералния директор на БНТ – Емил Кошлуков.

„Питаш – проблем ли е това – и след това се излива страхотна вълна на негативизъм срещу теб! Това не е унижение за дъщерята на президента – само задаваш въпроси“, подчерта Нинова.

По думите й дискусията за президентската дъщеря била много изопачена публично. Защото въпросът на Нинова за младата актриса бил вторичен. По-важен бил първичният проблем и върху него лидерът на БСП поиска да се обърне повече внимание, защото е изключително сериозен. Тя обясни, че изслушването на Емил Кошлуков било по повод на това, че с пари на данъкоплатците се финансират филми, които се излъчват в държавната – в националната телевизия, а унижават българското достойнство, като принизяват нашите герои Левски и Ботев и ги представят в абсолютно недопустима светлина.

Нинова бе категорична, че големият въпрос на провелата се среща в парламентарната комисия е: „Докога сами ще плащаме, за да изчегъртваме българското достойнство, българската история и българската духовност и култура? Още повече, че след два такива филми – за Левски, и за Ботев, телевизията е тръгнала да финансира и трети филм – за Иван Александър. Веднъж виждаш, че си сгрешил, втори път – пак и трети път го правиш отново“, възмути се парламентаристката.

Тя обяви и че ще сезира СЕМ за филмите за Ботев и за Левски. А на въпрос дали ще направи това и по отношение на участието на дъщерята на президента в третия предстоящ филм на Максим Генчев – за Иван Александър, Нинова отговори отрицателно. Тя подчерта, че такъв въпрос изобщо не е бил поставян в рамките на дискусията. За нея питането за дъщерята на президента е бил вторичен въпрос, по-незначителен, но той е взел връх пред истинския въпрос – за българската история, за българското достойнство, култура, самобитност, народопсихология. „Които и без това всякакви частни организации и НПО-та се опитват да принизяват, като лишават децата ни от българско самосъзнание, а сега и ние – данъкоплатците, с държавни пари, в държавната телевизия – си убиваме героите! Това е големият въпрос – да запазим българското достойнството!“, обясни лидерът на социалистите.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст